Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis

Tel: 085-2500088  Ma-Vr.: 9:00-18:00

Bacterium Propioni

0
0 review(s) Schrijf uw eigen beoordeling
Bacterium Propioni Voor het maken van ( gatenkaas) zoals bv. Emmentaler en Gruyère. Indien in één maal gebruikt, is de inhoud van dit zakje voldoende voor 500 liter melk.
Meer informatie >
Aantal + -
 14,18
In voorraad
  • Op voorraad: Vandaag voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • Boven de €75,- gratis bezorgd in Nederland
  • 14 dagen retourgarantie
  • Specificaties
  • Reviews
  • Stel je vraag
Bacterium Propioni Voor het maken van ( gatenkaas) zoals bv. Emmentaler en Gruyère. Indien in één maal gebruikt, is de inhoud van dit zakje voldoende voor 500 liter melk. Bewaren op - 18 graden. Propionzuurbacteriën spelen een belangrijke rol bij de rijping van diverse hardere kaasssoorten zoals Emmentaler, Gruyere en Maasdammer. Bij het rijpen van de kaas zetten ze het melkzuur om. Daarbij wordt propionzuur gevormd dat bijdraagt tot de typische smaak van deze kaassoorten. Het bij de gisting ontstane koolzuurgas is de oorzaak van de grote gaten in de kaas. Een zakje gevriesdroogde cultuur is voldoende voor 500 liter melk. Het is aan te bevelen de inhoud met weinig melk te vermengen en juist voor het stremmen aan de melk toe te voegen. Door middel van roeren de cultuur goed door de melk mengen. De toe te voegen hoeveelheid hangt ook van de kaassoort af. Het is uiteraard noodzakelijk om naast de propionzuurbacteriën een goed kaaszuursel te gebruiken.

Klanten Reviews van Bacterium Propioni

Gemiddelde waardering
0
Aantal reviews: 0
Schrijf uw eigen beoordeling
Schrijf uw eigen beoordeling

U waardeert: Bacterium Propioni

Hoe waardeert u dit product?

Beoordeling

ONZE SERVICE