In 'Het lieve leven van de familie Kaas' gaat Neêrlands kaaskeizerin Betty Koster samen met culinair schrijver Jurriaan Geldermans op zoek naar de verhalen achter kaas.
Naar de makers ervan, met hun dromen en daden. Naar de ontstaansgeschiedenis van sommige kazen. Meer dan twintig kazen komen tot leven in deze 'leukste verhalen over de lekkerste zuivel'. En bij al die heerlijkheden bedachten topkoks de beste recepten. Grote chefs als Jean Beddington en Onno Kokmeijer, Angélique Schmeinck en Lucas Rive kropen achter de kachel om taarten en amuses, entrees en desserts met kaas te creëren. Vinologen als Thérèse Boer en Ronald Opten, Peter Bruins en Peter Klosse zochten er de mooiste wijnen bij.
Of whisky's en sherry's en bieren. Want de familie Kaas heeft vele vrienden. Zo maakten Betty en Jurriaan samen met fotograaf Peter Schat niet alleen een heerlijk leesboek maar ook een kookboek en wijngids tegelijk. Kortom: 'Het lieve leven van de familie Kaas', da's een smúlboek.